wijzijngoed_coverDe journalist is iemand die dag en nacht op zoek is naar de waarheid. Met opgestoken regenkraag gaat hij nietsontziend te werk. Hij moet en zal de onderste steen boven krijgen, liefst met een glas whisky in de ene en een sigaret in de andere hand. Zijn werk is belangrijker dan een privéleven: één telefoontje kan de zwoelste avonden en nachten – en daarvan heeft hij er heel wat, want de journalist is aantrekkelijk – ; verpesten. Hij wordt door niets en niemand gestoord in zijn drang verslag te doen van alle brandhaarden in de wereld. Alle dagen Kuifje, dat is de droom van de buitenstaander. Ja, er bestaan heel wat misverstanden over ons…

Wij zijn goed ontkracht én bevestigt de mythes rond de freelancejournalist. De overlevingsgids bevat alle informatie die nodig is om een succesvol bestaan als freelance journalist op te bouwen. De verhalen, reportages en onderzoeken komen van de hand van de freelance journalisten van de Wallenburgpers in Amsterdam, het grootste freelancerskantoor van Nederland.

Wij zijn goed (2004) is alleen nog antiquarisch verkrijgbaar (hier en hier), en we hebben hier op de Wallenburgpers ook nog enkele exemplaren.