10437766_10203932644307251_9153437940957544123_n
Ik studeerde Nederlands en ben nu redacteur/uitgever. En een beetje ondernemer. Pionieren en innoveren doe ik graag. In het statige kantoor van het collectief De Wallenburgpers (zonder pingpongtafel, maar met de leukste freelancers) werk ik voor verschillende uitgeverijen.

Uitgeverij Fosfor
Samen met oprichter Jeroen van Bergeijk ben ik uitgever bij Fosfor. Fosfor is een digitale uitgeverij en online platform in één. We publiceren literaire non-fictie, in de vorm van longreads en e-books. Met Fosfor zijn we constant bezig om te bedenken hoe de uitgeverij van de toekomst eruit kan zien en proberen die ook vorm te geven.

Gibbon Uitgeefagentschap
Daarnaast acquireer en redigeer ik vrijzinnige titels voor uitgeefagentschap Gibbon. Denk aan: Xaviera Hollander, Thomas von der Dunk en Eddie Woods. Fysieke boeken dus, die we vervolgens samen uitgeven. Gibbon is een eclectisch gezelschap van boekenvakkers, bestaande uit Esther Brandt, Annet de Groot, Daan Rosenberg Polak, Gert-Jan de Vries en ik.

SpeakEasy Publisher
Mijn uitgeverij SpeakEasy leeft voort in afgeslankte vorm. Nu de fysieke titels onder Gibbon vallen, doet SpeakEasy alleen nog Engelstalig e-books.Met deze e-books over taboedoorbrekende thema’s probeer ik een internationaal publiek te bereiken. Namen? Gert-Hekma – ABC of Perversions en Paul Hofman – Pink Murders.

Selectie van eerder werk- en opdrachtgevers:

WPG Unlimited
ThePostOnline
Boekblad
TenPages.com
Spotzer Media
AT5

Zie voor meer informatie: www.coenborgman.nl

Neem contact op met Coen