Ik studeerde aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal & Cultuur. Tijdens mijn studententijd schreef ik korte verhalen en was ik redacteur van het literaire tijdschrift Nymph, dat al snel door een uitgeverij overgenomen werd. In de hoedanigheid van freelance literair redacteur van die uitgeverij kreeg ik de kans om de ghostwriter te worden van Theo Heuft en te werken aan het boek Yab Yum. Inmiddels ligt de achtste druk in de winkel.
Van een andere inslag is het boek Klasgenoten van Anne Frank, waar ik hierna als ghostwriter aan werkte. Het verhaal van de naar Israël geëmigreerde spelontwikkelaar Theo Coster gaat over de verrassend uiteenlopende oorlogservaringen van de nog levende klasgenoten van Anne Frank die hij bij een reünie had ontmoet.
Inmiddels werk ik al een paar jaar als ghostwriter aan een nieuw project.
Tegelijkertijd met mijn werk als redacteur begon ik op verzoek met het maken van portret- en karikatuurtekeningen voor de uitgeverij. Niet veel later mocht ik voor GPD-dagbladen (onder andere PZC, De Stentor, Tubantia) schrijversportretten tekenen. Daarna volgde NRC Handelsblad.
Tegenwoordig maak ik illustraties voor diverse uitgeverijen, kranten, tijdschriften en onderwijsinstellingen. Ik maak illustraties voor boekomslagen, tijdschriftcovers, vakbladen, uitnodigingen en af en toe op particulier verzoek.

Zie meer van mij op martienbos.com.

 

Neem contact op met Martien